تامین برق جهت استخراج ارز رمزنگاری شده بیت کوین

تامین برق جهت استخراج ارز رمزنگاری شده بیت کوین

زمان مطالعه مطلب: 7 دقیقه

 

در ابتدا به این می‌پردازیم که بیت کوین چیست و چگونه استخراج می گردد!

استخراج بیت کوین یا ماینینگ فرآیندی است که توسط شخصی به نام ساتوشی ناکاموتو در سال 2009 بر روی نسل سوم پایگاه داده یا همان بلاکچین راه‌اندازی شد. که از طریق آن تراکنش‌های مالی شبکه ( انتقال بیت‌کوین از یک حساب به حساب دیگری ) بر روی پایگاه داده بلاچین تایید و در پی آن بیت کوین های جدید تولید می‌شوند.

هر تراکنش می‌بایست 51% توسط ماینر‌ها مورد تائید قرار بگیرد تا هم تراکنش انجام شود و هم بیت‌کوین جدید استخراج شود. تایید تراکنش‌های مالی بیت کوین توسط دستگاه‌های ماینرها انجام می‌شود.

ماینر دستگاهی است که عملیات تایید تراکنش ها را انجام می دهد . شخصی که این دستگاه ها را خریداری می کند به همراه دستگاه استخراج خود ، مجموعا ماینر نامیده می شود.

ماینر‌ها در ابتدا در ازای هر بلاکی که ماین یا استخراج می‌کردند 50 عدد بیت کوین جایزه می‌گرفتند . امروزه این عدد به 5/12 بیت کوین رسیده است که در سال های آینده بالطبع این عدد کاهش پیدا خواهد کرد.

دلیل اینکه برای این کار نام ماین یا استخراج انتخاب شده این است که استخراج بیت کوین مانند استخراج طلا در معدن کاری سخت و ارزشمند است .جایزه ی شبکه به ماینرها هم دقیقا به پاس تلاشی است که برای شبکه انجام می‌دهند.

استخراج بیت کوین

مزرعه یا فارم ماینینگ

با توجه به درآمد حاصل از ماینینگ بسیاری از سرمایه‌گذاران تصمیم گرفتند تا تعداد دستگاه‌های خود را افزایش دهند تا بتوانند درآمد بیشتری کسب کنند.

اما نکته اینجاست که دستگاه‌های ماینینگ دارای صدا ، حرارت و مصرف برق زیادی می‌باشند. بنابراین نمی توان تعداد زیادی از دستگاه های ماینر را را در کنار هم و در یک منزل مسکونی نگهداری کرد.

بنابراین سرمایه گذاران در مقیاس های بزرگ تر، سوله هایی را برای این کار در نظر می گیرند . آن‌ها معمولا خارج از شهر هستند که صدای تولیدی آن آزار دهنده نباشد و همچنین در هزینه برق صرفه جویی شود.

همچنین عوامل مربوط به استخراج بیت کوین در ایران قطعا باید مورد بررسی قرار گیرد. اما مزرعه استخراج یا فارم ماینینگ، به تعداد قابل توجهی از دستگاه های استخراج جهت استخراج ارزهای رمزنگاری شده ( بیت کوین یا هر ارز رمزنگاری شده دیگری ) می گویند.

الزامات راه اندازی فارم ماینینگ

قطعا راه اندازی فارم ماینینگ به همین سادگی ها نیست و قبل از راه اندازی آن می بایست یک سری ملزوماتی را رعایت کرد. این ملزومات را می توان به ۷ بخش تقسیم کرد که عبارتند از :

• بررسی و مشاوره توسط یک تیم مجرب و متخصص در این زمینه

• ساخت یک کیف پول جهت ارسال جایزه ماینینگ به آدرس آن کیف پول ( کیف پول حتما می بایست مجهز به تجهیز سخت افزاری باشد. )

• نصب و استفاده از نرم افزارهای ماینینگ

• عضویت در استخر ماینینگ

• خرید تجهیزات و دستگاه های ماینینگ

• تامین انرژی برق مورد نیاز برای ماینینگ

• تهیه تجهیزات تهویه و وسایل خنک کننده

انواع روش جهت تامین برق مزرعه استخراج بیت کوین

وقتی بحث راه‌اندازی فارم پیش می‌آید ، یکی از چالش‌های اصلی آن تامین برق فارم ماینینگ است . همانطور که می‌دانید تجهیزات ماینیگ مصرف برق بسیار بالایی دارند . همین امر تامین برق مورد نیاز برای آن ها بخصوص وقتی بحث راه اندازی فارم و استفاده از چند دستگاه در میان باشد با مشکل روبه رو می‌کند و هزینه‌های گزافی به همراه دارد.

دستگاه ماینر

• تامین برق توسط دستگاه دیزل ژنراتور

در تامین برق برای یک مزرعه استخراج بیت کوین می‌توان از دستگاه‌های دیزل ژنراتور نیز استفاده کرد. توان خروجی دستگاه دیزل ژنراتور بسته به تعداد ماینر ها و میزان مصرف مشخص می‌گردد.

در استفاده از دیزل ژنراتور در یک فارم استخراج بیت کوین 2 نکته بسیار حائز اهمیت است.

1- تهیه گازوئیل با قیمت مناسب

2- استفاده از دستگاه‌های دیزل ژنراتور به صورت 1+1

به طور معمول استفاده از دستگاه دیزل ژنراتور (گازوئیل سوز ) تنها برای برق پشتیبان یا برق اضطراری در یک فارم توصیه می‌شود. چرا که هزینه استفاده از گازوئیل ، مدت زمان برگشت سرمایه را بالا می‌برد.

• تامین برق ماینینگ سلول خورشیدی

شاید بد نباشد بدانید سلول‌های خورشیدی در ابتدا به قدری گران بودند که به هیچ عنوان صرفه اقتصادی نداشتند. اما از سال ۲۰۱۳ شرایط تغییر کرد و قیمت این سلول‌ها ۶۰ درصد کاهش یافت.

از دیگر مزایای آن میتوان به مراحل نصب ساده و همین طور هزینه پایین نگهداری از آن اشاره کرد. متاسفانه بزرگترین مشکل سلول‌های برق خورشیدی در تامین برق فارم ماینینگ کاهش بازده آن در روزهای ابری و توقف تولید جریان الکتریکی آن در شب است. اما با استفاده از دستگاه‌های ذخیره انرژی میتوان جریان برق تولیدی را برای استفاده در شب ذخیره کرد.

• تامین برق ماینینگ از گرمای زمین

یکی از تازه‌ترین انرژی‌هایی که بخشی از انرژی‌های تجدید‌پذیر می‌باشد و اخیرا برای تامین برق فارم ماینینگ مورد توجه قرار گرفته ، انرژی گرمایی زمین می‌باشد. هسته مذاب زمین چنان گرمایی تولید می‌کند که میتوان از آن برای به حرکت در آوردن توربین‌ها و تولید برق استفاده کرد.این نوع انرژی برای تولید برق در مناطقی از زمین که فعالیت آتشفشانی بسیار زیاد است این امکان را می‌دهد ، تا با کم‌ترین تاثیر مخرب بر اکوسیستم برای تولید برق مورد نیاز خود بهره ببریم. در مجموع میتوان گفت در بین تمامی انرژی‌های تجدید پذیر بیشترین بازده را دارا بوده زیرا هیچ وابستگی به شرایط خاص محیطی ندارد .

• تامین برق ماینینگ از انرژی جزر و مد

استفاده از جزر‌و مد با توجه به تجدید‌پذیر بودنش فقط مختص مناطق ساحلی است که در آن با تغییر جزر و مد و جابجایی آب توربین‌ها به حرکت در می‌آید و برق مورد نیاز تولید می‌گردد. توربین‌های مخصوص این کار در حال حاضر و با توجه به فناوری‌های موجود جزو توربین‌های گران قیمت هستند به همین دلیل برای تامین برق فارم ماینینگ این روش چندان توصیه نمی‌شود.

انتظار می‌رود با پیشرفت فناوری ، هزینه‌های اجرایی این روش نیز کاهش یابد.

بزرگترین ژنراتور انرژی جزر و مد در کره جنوبی واقع است و شامل ۱۰ ژنراتور با ظرفیت ۲۵۴ مگاوات می‌باشد. این فناوری را می‌توان به ۴ زیرمجموعه تقسیم کرد:

1. ژنراتور جریان جزر و مد : این توربین‌ها همانند توربین‌های بادی می ‌باشند، با این تفاوت که زیر آب قرار دارند و از انرژی جنبشی جریان آب برای به حرکت درآوردن توربین ها استفاده می‌کنند.

2. سدهای جزر و مدی : سدهای جزر و مدی از انرژی پتانسیل موجود در اختلاف سطح جزر و مد برای تولید برق استفاده می‌کنند.

3. نیروی جزر و مدی دینامیک : نیروی جزر و مدی دینامیک یک فناوری تقریبا جدید و آزمایش نشده است اما قابلیت های بالقوه‌ای دارد. این فناوری، ساخت سدهای بزرگ بدون محوطه‌سازی را از ساحل به سمت دریا پیشنهاد می‌کند. اختلافات فازی جزر و مدی منجر به اختلاف چشمگیر سطح آب و جریانات قوی جزر و مدی در دریاهای کم عمق خواهد شد.

4. تالاب جزر و مدی: رویکرد جدید دیگر برای استفاده از انرژی جزر و مد به عنوان یک منبع انرژی تجدیدپذیر، انرژی تالاب جزر و مدی می‌باشد که شامل دیوارهای نگهدارنده مدور می‌باشد که داخل آن‌ها توربین تعبیه شده است تا انرژی جزر و مد را دریافت کنند. مخازن ایجاد شده همانند سدهای جزر و مدی می‌باشند با این تفاوت که به صورت مصنوعی ایجاد شده‌اند.

انرژی جزر و مدی در مراحل اولیه قرار دارد و تاکنون مکان‌های مناسب بسیار کمی در جهان برای این روش وجود دارد. انجام مطالعات و تحقیقات برای یافتن مکان‌های مناسب این روش به زمان، پول و انرژی بسیار زیادی نیاز دارد. این فناوری دارای ظرفیت های بالقوه بسیار زیادی است و به مرور کامل خواهد‌شد.

• تامین برق ماینینگ از پسماند

از مواد بازیافتی علاوه بر تامین برخی مواد اولیه مورد نیاز برای تولید محصولات جدید ، میتوان برای تولید انرژی هم استفاده کرد. در نیروگاه زباله‌های ارگانیک برای تولید گرما سوزانده می‌شوند و از گرمای تولیدی برای به چرخش در آوردن توربین‌ها استفاده می‌شود. از مهمترین مشکلاتی که به این روش گرفته می‌شود میتوان به خروجی گازهای آلاینده که باعث آلودگی هوا می‌شود اشاره کرد.

نوعی تولید انرژی هم با زباله های ارگانیک هست که نیازی به سوزاندن آن ها نیست . از فعالیت باکتری‌هایی که باعث تجزیه این زباله ها می‌شود گاز متان آزاد می‌شود. گاز متان آزاد شده با لوله‌کشی به محفظه احتراق منتقل و در آنجا مشتعل می‌شود. از حرارت ناشی از اشتعال متان میتوان گرمای لازم برای به حرکت در آوردن توربین را تامین کرد.

• تامین برق ماینینگ از انرژی آب

از اولین انرژی‌هایی که به عنوان انرژی تجدیدپذیر مورد توجه قرار گرفت انرژی آبی بود . اولین بار تجهیزات تولید برق از انرژی آب زیر آبشار نیگارا نصب شد که با نیروی جریان آب توربین را به حرکت در می‌آورد. در حال حاضر در بین روش‌های مختلف تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر ، این روش ارزان‌ترین روش می‌باشد . در صورتی که در محل مناسب قرار داشته باشد میتواند بعنوان یکی از روش های مورد نیاز برای تامین برق مورد نیاز برای فارم ماینینگ استفاده شود.

نیروگاه انرژی آبی، انرژی جنبشی آب را گرفته و آن را به انرژی برق تبدیل می‌کند. این روش به دلیل قیمت بسیار پایینی که دارد به عنوان منبعی برای تامین برق فارم ماینینگ توصیه میشود. از مهمترین مشکلات این روش نیاز به سد سازی می‌باشد که خود اینکار باعث آسیب به طبیعت می‌شود. برای تامین برق فارم ماینینگ میتوان با زدن یک نیروگاه کوچک در جریان یک رودخانه پرفشار میتوان کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کرد.

دیزل ژنراتور برای استخراج بیت کوین

• معضل تامین برق ماینینگ

با بالا رفتن استخراج ارز رمزنگاری شده و افزایش اسیک ماینرها میزان برق مصرفی در سرتاسر دنیا به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

همین باعث شده که علاوه بر احساس نیاز بیشتر به برق ، برخی از فعالان حوزه محیط زیست به فکر تامین برق فارم ماینینگ از راه‌های دیگر بیفتند.

در بعضی از کشورها نظیر چین، بخش عمده‌ای از انرژی مورد استفاده استخراج (ماینینگ) از نیروگاه‌های انرژی سوخت فسیلی حاصل می‌شود که با تلاش های جامعه بین‌المللی بهبود انرژی‌های پاک در تضاد است. شرکت‌های ماینینگ مسئولیت‌پذیر، تاسیسات خود را بر اساس انرژی‌های تجدیدپذیر بنا می‌کنند و سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی انجام می‌دهند تا به بازارهای درحال توسعه از انرژی‌های پاک و سبز استفاده کنند.

این مسئولیت بر عهده صنعت استخراج (ماینینگ) بلاک‌چین می‌باشد که استفاده از این انرژی‌ها را برای تاسیسات ماینینگ و زیرساخت‌ها و بازارها حمایت کند.

با جست و‌جوی راه‌هایی برای افزایش راندمان انرژی و توسعه زیرساخت‌های انرژی پاک، شرکت های ماینینگ تاثیر منفی ارز دیجیتال بر محیط زیست را کاهش خواهند داد. نتیجه این اقدامات، تلفیق روند نوآوری در عرصه بلاک چین و آینده غیرمتمرکز و دوستداران محیط زیست خواهد‌بود.