زمان مطالعه مطلب: 6 دقیقه

سیستم کنترل در سوئیچ :

به طور معمول برق مصرفی دستگاه‌ها توسط شرکت برق تامین می‌شود ؛ زمانی که مصرف برق از تولید آن بیشتر باشد قطعی های برق توسط نیروگاه های تولیدی آغاز می شود ، در این زمان می‌توان از برق تولید شده توسط ژنراتورها به جای برق شبکه استفاده کرد. ژنراتور وسیله ‌ای است که هنگام قطع برق به صورت دستی یا به صورت خودکار شروع به کار می ‌کند و برق را به تجهیزاتی که به آن نیاز دارند می ‌رساند. برق تولیدی توسط ژنراتور، توسط کلید انتقال قدرت به تجهیزات منتقل می ‌شود.

وظیفه اصلی کلیدهای انتقال، توزیع نیرو از یک شبکه به یک منبع پشتیبان برق است. در این مقاله می‌خواهیم به چگونگی هدایت اتوماتیک سوئیچ ‌های انتقال، توسط کنترل پنل بپردازیم.

وظیفه کنترل پنل در یک سوئیچ انتقال، خودکار کردن فعالیت ژنراتور است. سوئیچ ‌های دستی زمانی مورد استفاده قرار می ‌گیرند که  نیاز اضطراری به برق وجود ندارد؛ به همین دلیل پرسنل می‌ توانند به شخصه وظیفه روشن و خاموش کردن دستگاه را برعهده بگیرند. اما زمانی که از یک کنترل پنل در این سیستم استفاده می ‌شود، به محض قطع جریان برق، این مسئله تشخیص داده می‌شود و ژنراتور شروع به کار می ‌کند.

وظیفه کنترل پنل این است که قطع جریان برق را تشخیص دهد و ژنراتور را روشن نماید و برق را وارد مدار کند. پس از اینکه ژنراتور روشن شده و به ولتاژ و فرکانسی که مد نظر سیستم و تجهیزات است رسید، سیستم کنترلی به سوئیچ انتقال سیگنال می ‌دهد که منبع برق خود را از برق شهری به ژنراتور تغییر دهد.

سوئیچ انتقالی به صورت اتوماتیک یک کار مهندسی شده است چرا که این فرایند به دلیل اهمیت تاخیرهای زمانی و سایر المان ‌هایی که در جهت استفاده از برق‌های پشتیبان مهم هستند، یک کار بسیار پیچیده است.

بنر - تماس - با ما

سیستم کنترل در سوئیچ انتقال اتوماتیک دیزل ژنراتور

به دست آوردن فرکانس و ولتاژ

یکی از وظایفی که کنترل پنل بر عهده دارد تشخیص افت ولتاژ و یا خرابی کامل منبع برق طبیعی است. به طور کلی باید تمامی این مراحل در هر لحظه پایش شوند. خرابی در این تعریف به معنای ولتاژ‌های پایین ‌تر از یک عدد از پیش تعریف شده در هر فاز می ‌باشد. ولتاژ‌ها و فرکانس‌ ها باید به صورت پی در پی در کنترل پنل مورد بررسی قرار گیرند و توسط سنسورهای اندازه‌ گیری و گزارش شوند. ژنراتورها باید به گونه ‌ای تنظیم شوند که مقدار حداقلی ولتاژ و فرکانس در آن ها قبل از اینکه بخواهند وارد مدار شوند وجود داشته باشد.
دلیل این موضوع آن است که می‌ خواهیم مطمئن شویم که ژنراتورها توانایی مدیریت بار ورودی به خود را خواهند داشت.

تاخیرهای زمانی

سوئیچ‌ های انتقال اتوماتیک سیستم‌ های تاخیر زمانی متفاوتی دارند. وجود تاخیر زمانی یک ویژگی ضروری در یک سوئیچ انتقال اتوماتیک است. متداول ‌ترین اندازه تاخیر زمانی باید به گونه‌ ای باشد که کنترل پنل در دیزل ژنراتور هرگونه افت ولتاژ یا قطعی چند صدم ثانیه را یک قطعی اساسی نبیند و منجر به استارت غیر طبیعی دستگاه . معمولا تاخیرهای زمانی بین 1 الی ۶ ثانیه هستند و عدد یک ثانیه متداول ‌ترین تنظیماتی است که وجود دارد.
تاخیرهای زمانی باید به گونه ‌ای باشند که بتوان در کوتاه ‌ترین زمان ممکن ژنراتور را روشن و وارد مدار کرد. برخی از مشتریان برای جلوگیری از تاخیرهای زمانی، منبع تغذیه UPS بدون وقفه را نیز خریداری می کنند که بدون قطعی برق به کار نرمال خود ادامه دهند.
تاخیر زمانی تنها در زمان شروع به کار ژنراتورها مورد استفاده قرار نمی ‌گیرد بلکه، زمانی که برق شهری متصل می‌ شود نیز نیاز به تاخیر زمانی دیگری است که اطمینان حاصل شود که بار به اندازه کافی پایدار است و دیگر لازم نیست از برق پشتیبان استفاده کرد. مقدار تاخیر زمانی که در این فاز مورد استفاده قرار می ‌گیرد چیزی بین صفر الی ۳۰ دقیقه است.
سومین تاخیر زمانی مورد نیاز زمانی است که می ‌خواهیم موتورها را خنک کنیم. در این دوره زمانی کنترل‌ ها موتور را قبل از خاموش کردن به صورت بدون بار روشن نگه می‌ دارند.
در بسیاری از موارد ، ایده ‌آل این است که به محض اینکه ژنراتورها به فرکانس و ولتاژ مد نظر رسیدند برق از ژنراتورهای پشتیبان دریافت شود ، با این حال در برخی از شرایط کاربران نهایی می‌خواهند که ترتیب شروع به کار سوئیچ‌ های انتقال هر ژنراتور را به صورت دلخواه تنظیم کنند.
زمانی که به چنین موقعیتی نیاز داشته باشیم ، کنترل‌ ها یک تاخیر زمان اضافی را نیز باید در سیستم تنظیم کنند تا برق پشتیبان به ترتیب دلخواه از ژنراتورها شروع به انتقال کند.

سیستم کنترل در سوئیچ انتقال اتوماتیک دیزل ژنراتور

نقطه تماس کنترل پنل موتور

یک موقعیت به خصوص به نام نقطه تماس در کنترل پنل‌ها وجود دارد که به کنترل‌ گر موتور دستور می‌ دهد تا در هنگام خرابی شبکه و یا قطعی برق شبکه ، دیزل ژنراتور روشن شوند.

برای اینکه از عدم خرابی مدار اطمینان داشته باشیم، باید به صورت منظم آزمایش‌ هایی بر روی نقطه تماس انجام شود. در برخی از سوئیچ ‌های انتقال ، نقاط تماس پشتیبانی وجود دارد که به منظور جلوگیری از خرابی نقاط تماس اصلی کار گذاشته شده‌ اند.

یکی از اقدامات لازم برای نگهداری از سیستم برق اضطراری ، انجام مانور و آزمایشات دوره‌ ای است. تمام سیستم‌ های کنترلی نیاز به یک سوئیچ دستی دارند تا آن ها را در شبیه سازی ‌های قطعی برق امتحان کند. در این مقاله تلاش کردیم استانداردی را برای عملکرد سوئیچ انتقال خودکار شرح دهیم که کاربران باید قبل از خریداری کردن سوئیچ انتقال خودکار، آن ها را مد نظر قرار دهند.

سوالات متداول سیستم کنترل در سوئیچ

به طور معمول برق مصرفی دستگاه‌ها توسط شرکت برق تامین می‌شود ؛ زمانی که مصرف برق از تولید آن بیشتر باشد قطعی های برق توسط نیروگاه های تولیدی آغاز می شود ، در این زمان می‌توان از برق تولید شده توسط ژنراتورها به جای برق شبکه استفاده کرد. ژنراتور وسیله ‌ای است که هنگام قطع برق به صورت دستی یا به صورت خودکار شروع به کار می ‌کند و برق را به تجهیزاتی که به آن نیاز دارند می ‌رساند. برق تولیدی توسط ژنراتور، توسط کلید انتقال قدرت به تجهیزات منتقل می ‌شود.

یکی از وظایفی که کنترل پنل بر عهده دارد تشخیص افت ولتاژ و یا خرابی کامل منبع برق طبیعی است. به طور کلی باید تمامی این مراحل در هر لحظه پایش شوند. خرابی در این تعریف به معنای ولتاژ‌های پایین ‌تر از یک عدد از پیش تعریف شده در هر فاز می ‌باشد